logo info

 

FAQ

Hier staan de vragen die wij vaak gesteld krijgen. Kijk of uw vraag er ook bijstaat. Als uw vraag er niet bijstaat kunt u ons natuurlijk altijd bellen.

Neemt u nog nieuwe patiënten aan?

Ja, wij nemen nog nieuwe patiënten aan. Een afspraak maken kan telefonisch of via het inschrijfformulier op deze site.

Wat gebeurt er bij een eerste bezoek?

Bij het eerste bezoek wordt er kennisgemaakt met de tandarts, de persoonsgegevens worden gecontroleerd en de medische anamneselijst wordt met u doorgenomen. De tandarts bekijkt het gebit en bepaalt of er foto’s gemaakt moeten worden. Nadat de foto’s zijn gemaakt, wordt er bepaald of u een behandeling nodig heeft. Zo ja, dan wordt er een behandelplan opgesteld en u krijgt een begroting mee. Als u geen behandeling nodig heeft, wordt er een afspraak gemaakt over 6 maanden.

Hoe vaak per jaar moet ik voor controle komen?

Iedere 6 maanden, tenzij uw tandarts aangeeft dat er meer tijd tussen de controles mag zitten.

Wanneer ik verhinderd ben voor mijn afspraak, wordt de afspraak dan in rekening gebracht?

Bij verhindering dient de afspraak minimaal 24 uur van te voren te worden afgebeld teneinde kosten voor een niet nagekomen afspraak te voorkomen.

Wordt er een herinnering verstuurd voor de halfjaarlijkse controle?

Wij versturen, mits er een e-mailadres van betreffende patiënt bekend is, de volgende e-mails:

  • een oproep voor het maken van een afspraak als patiënt langer dan een half jaar (of indien gewenst een jaar) niet geweest is;
  • in de week voorafgaand aan de feitelijk afspraak een herinnering;
  • en één dag van tevoren nogmaals een herinnering.

Als ik in het weekend of 's avonds klachten krijg, bij wie kan ik dan terecht?

U kunt het nummer van de praktijk bellen, telefoon: 0596 68 22 28. Dan wordt middels een bandje verteld welke praktijk dienst heeft. U kunt ook op de eerste pagina van de site kijken wie dienst heeft. Het is verstandig voldoende contant geld mee te nemen, dit omdat bij de meeste tandartsen in het weekend contant betaald moet worden. De nota kunt u vervolgens bij uw Ziektekostenverzekeraar indienen.

Ik heb altijd een slecht gebit gehad en bij elk bezoek aan de tandarts moet er wel een gaatje gevuld worden. hoe kan ik dat stoppen want ik ben bang dat ik op den duur mijn tanden ga verliezen?

Wanneer uw gebit steeds verder achteruit gaat dan is er iets bijzonders aan de hand. In de meeste gevallen is de oorzaak een combinatie van aanleg, onvoldoende mondhygiëne en voeding. Samen met u willen we dat graag onderzoeken om een plan op te stellen zodat u uw leven lang uw gebit behoudt.

Bij mijn huidige tandarts lopen de behandelingen altijd uit en moet ik altijd lang in de wachtkamer wachten. Is dat bij jullie ook zo?

Nee, zeker niet. Uw tijd is voor ons belangrijk, u heeft meer te doen dan alleen naar de tandarts te gaan. Door ons zeer professionele planningsysteem zijn wij in staat om vrijwel iedereen op de afgesproken tijd te helpen. Vooropgesteld dat ook iedereen op tijd op de afgesproken tijd aanwezig is. Door onvoorziene omstandigheden kan een afspraak dus altijd uitlopen. Wij doen er alles aan dit te voorkomen maar indien dit aan de orde is, berichten wij u zo spoedig mogelijk.

Wanneer ik mijn tanden poets dan bloedt mijn tandvlees. Is dit erg?

Bloedend tandvlees wil zeggen dat uw tandvlees ontstoken is. Gezond tandvlees bloedt niet! Bespreek dit probleem met de tandarts of mondhygiëniste, zij kunnen u er mee helpen.

Ik heb een slecht gebit. Krijgt mijn kind dat ook?

Nee, zeker niet! De meeste gaatjes ontstaan tussen je 4e en 21ste jaar, daarna stopt dat meestal. Daarom besteden wij extra veel aandacht aan de preventie van gaatjes bij deze leeftijdsgroep.

Wat is de beste leeftijd om met mijn kindje voor het eerst naar de tandarts te gaan?

Kinderen komen wat ons betreft nooit te vroeg. Het is belangrijk dat ze op jonge leeftijd al vertrouwd raken met "naar de tandarts gaan". Neem ze dus gerust mee wanneer u zelf voor controle komt. Heeft u een afspraak voor een behandeling dan kunt u uw kindje beter niet meenemen. Een echte goede controle van het gebit van uw kindje is meestal vanaf 3 of 4 jarige leeftijd mogelijk.

Ik ben zwanger, moet ik dan vaker naar de tandarts?

Vroeger was het gezegde: "elk kind kost een tand bij de moeder". Dat is gelukkig niet meer zo. Wel is het zo dat tijdens uw zwangerschap uw tandvlees sneller ontstoken raakt en makkelijker bloedt. Om dat te voorkomen is het belangrijk om vaker naar de mondhygiëniste te gaan.